Over Chronisch.nu. Wil jij bloggen?

De kracht van ervaringsverhalen

In ervaringsverhalen vind je (h)erkenning, inspiratie en hoop. Je bent niet alleen in wat je doormaakt. Er zijn mensen zoals jij en ik die weten hoe het voelt. Dat geeft steun en kracht.

In de blogs delen wij onze verhalen, struggles en dagelijkse dingen waarmee wij moeten dealen. Vanuit een positieve kijk, soms met een beetje sarcasme en humor, maar altijd eerlijk en oprecht.

Wij hopen dat jij ook (h)erkenning vind en voelt dat je niet alleen bent in je strijd. Want ook al heb je lieve mensen om je heen, dan nog kan chronisch ziek zijn eenzaam voelen.

Blog werk

Schrijvers

Maak kennis met onze schrijvers. Lees meer over hun diagnose en motivatie om blogs te schrijven voor Chronisch.nu. 

Blog werk

Ook een Gastblog schrijven?

Wij willen jouw verhaal graag een stem geven. Heb jij een chronische ziekte, beheers je de NL taal en wil je jouw verhaal delen? Alles mag en kan besproken worden. Interesse? Meld je dan aan als (eenmalige) gastschrijver.

Vind jij het leuk om regelmatig te schrijven over allerlei thema’s zoals chronisch ziek zijn, mindset, health, voeding, reizen of iets anders wat jij leuk vindt? Ook dat kan. We zoeken schrijvers om ons team uit te breiden.

Interesse?
Stuur een mailtje naar contact@chronischeveerkracht.nl.  

“Doe dingen waar je blij van wordt.
Ongeacht wat een ander daarvan denkt.”

Hoe het begon…

Schrijven helpt gedachten kleiner maken, begrijpen, doorvoelen en verwerken. Zo is Stephanie haar eerste blog begonnen. In eerste instantie alleen op Instagram.

Haar verhalen zorgden voor veel herkenning bij andere mensen met een chronische ziekte. En zo is het zaadje Chronisch.nu geplant.

Leven met een chronische ziekte leert je bewuster leven. Met onze verhalen en ervaringen hopen wij je te inspireren in jouw zoektocht naar een leven met geluk en zingeving, ondanks je ziekte.

De diagnose van een chronische ziekte kan je behoorlijk uit balans brengen. Je wordt niet alleen geconfronteerd met de lichamelijke gevolgen, maar ook met de psychische en sociale gevolgen. Het betekent leren omgaan met (soms ingrijpende) veranderingen, angst en onzekerheid.

Om kunnen gaan met alle veranderingen, een ziek lichaam en een veranderende rol als ouder, partner, kind, collega, vriend of vriendin.

Dat vraagt nogal wat van je. En toch haal je telkens ergens de kracht vandaan om hiermee om te gaan. Het is zo waardevol om dit pad samen met gelijkgestemden te lopen.

Je bent namelijk niet alleen in je proces. Er zijn mensen die haarfijn aanvoelen hoe jij je voelt, omdat ze zelf ook ziek zijn. Ondanks lieve mensen om je heen die je met liefde en plezier helpen waar kan, kan het leven met een chronische ziekte eenzaam voelen. Niemand voelt wat jij voelt. Je kunt het uitleggen en omschrijven aan een ander, maar dan nog is het voor een gezond persoon lastig om het ‘echt’ te begrijpen.

Bewustzijn creëren

Het doel is ook om meer bewustzijn te creëren. We worden steeds meer een inclusieve maatschappij. Bewustwording en kennis over leven met een chronische ziekte draagt daar aan bij. Het leidt vaak tot begrip en aanpassing als dat wenselijk is. Daarom vinden we het delen van onze verhalen ook zo belangrijk. Open en eerlijk… ook over de rauwe kanten.