Schrijfster Stephanie

Soms denk ik wel eens: “In welk slecht filmscript ben ik beland?” Het voelt af en toe onwerkelijk. Alsof alles op losse schroeven staat.

Gastschrijver Stephanie

Vrijdag 23 april 2021 is voor mij de dag dat alles anders werd. De arts vertelde me dat ik MS heb, ofwel Multiple Sclerose. Een ongeneeslijke chronische ziekte. In de bloei van mijn leven, valt het leven ineens stil.

Het krijgen van een heftige diagnose hakt er in. Van volledig zelfstandig en energiek ging ik naar ineens een ziek lichaam dat alle zeilen moest bijzetten. Ik stapte als beginner op een sneltrein met ‘bestemming onbekend’ en kreeg onderweg de gevorderden cursus ‘schakelen, aanpassen, repeat’.

Naast dat ik enorm ziek was, raasde de schrik en angst door mijn lijf. Komt dit ooit nog goed?

Een week na mijn diagnose verloor ik mijn nieuwe baan. Ik zat nog in mijn proeftijd toen ik de diagnose kreeg en die werd om die reden niet verlengd. Daar lag ik dan… in het ziekenhuis. Chronisch ziek én werkloos. In één keer stond mijn wereld aan alle kanten op zijn kop. Dat was pittig!

Na een ziekenhuisopname van 2,5 week ging ik naar huis. Het was het begin van een intensieve reis naar het opnieuw leren kennen van mijn lichaam, het leren omgaan met mijn beperkingen en mentaal de veerkracht vinden die hierbij nodig is. Stapje voor stapje ontwikkelde ik me tot waar ik nu ben. 

Chronisch ziek zijn, is een doorlopend rouwproces. Het gaat met vallen en opstaan. Soms denk ik mooie stappen te hebben gezet en dan ineens word ik weer overvallen door een golf van rouw. Daar is chronische veerkracht voor nodig. En steun van gelijkgestemden is daarbij enorm helpend en waardevol.

Eén van de voornaamste redenen voor mij om dit platform te starten, is de kracht van andere chronisch zieke strijders. In ervaringsverhalen lees je zoveel meer dan alleen verhalen over hun ervaringen en ziekte. Herkenning (en daarmee een stukje erkenning) leert ons dat er ondanks enorme tegenslagen en vervelende medische gebeurtenissen altijd ook weer lichtpuntjes komen. Dat geeft hoop én kracht. Iets waar ik zelf veel aan gehad heb en nu ook wil doorgeven aan anderen.  

“Wat ik sinds mijn chronische ziekte vooral geleerd heb, is hoe enorm veerkrachtig een mens is.”

In mijn blogs vertel ik (in delen) mijn verhaal en schrijf ik over mijn zoektocht naar een gelukkig leven mét chronische ziekte.  

Gastschrijver Stephanie

Hi! Mijn naam is Stephanie, 39 jaar, woonachtig in Berkel-Enschot en werkzaam geweest als HRM adviseur en loopbaancoach.

Met deze website hoop ik andere chronisch zieken een hart onder de riem te steken. Het is namelijk nogal wat… chronisch ziek zijn. Er komt van alles op je af en dan is het fijn om je ervaring te kunnen delen met gelijkgestemden. Te weten dat je niet alleen bent en dat je naast je ziekte ook nog steeds dromen mag hebben en zoveel mogelijk fijne momenten mag beleven.

Bovendien wil ik bewustwording creëren over leven met een chronische ziekte. Vanuit de gedachte dat kennis voor meer begrip kan zorgen; in zowel werk- als privé situaties.

Laten we elkaar helpen en steunen daar waar kan.

Liefs Stephanie