Wanneer was de laatste keer dat je even helemaal niets deed? Niet praten, niet op je telefoon kijken, niet lezen, geen tv, maar echt even helemaal niets. In deze inspirerende TED Talk beschrijft Mindfulness-deskundige Andy Puddicombe de kracht van het verfrissen van je geest gedurende 10 minuten per dag, gewoon door het huidige moment bewust te ervaren.

Niet zweverig… niet zitten in vreemde houdingen… Gewoon basic én heel effectief.

Mindfulness vond ik altijd al interessant, maar ik vond het ook moeilijk. Ik werd er ongeduldig van en probeerde mijn gedachten stroom te stoppen. Omdat dat niet lukte, gooide ik vaak al snel de handdoek in de ring. Ik maakte het mezelf te moeilijk door te denken dat ik mijn gedachten kon stoppen. Ik wilde dat ze stopten. Nu door er van een afstand naar te kijken, is het een hele andere ervaring. Een moment van even niets moeten. Het is een dagelijkse routine geworden die mij helpt om in balans te blijven.

Laat je inspireren in hoe je een ander perspectief kunt zien.

Lieve groet Stephanie

Deze video is in het Engels. Via Youtube kun je de video ook met NL ondertiteling bekijken. Klik dan op deze link en zet NL ondertiteling aan. 

Gastschrijver Stephanie

Geschreven door Stephanie

Hi, ik ben Stephanie! Dog mom van Coco & Ollie, chocolat lover en thee leut. Creatief, een echte regeltante én chronisch ziek. Ik heb sinds april 2021 de diagnose MS. Met mijn blogs neem ik jullie mee in mijn leven sinds de diagnose. Positief, maar ook eerlijk en soms met een rauw randje. Naast het delen van tips vind ik het belangrijk om meer bewustwording te creëren rondom chronisch ziek zijn.